Pizza au poulet, oignons et chèvre

Pizza au poulet, oignons et chèvre

4.3 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 portions

Składniki

La pâte à pizza
  • 210 g d'eau
  • 5 g de levure boulangère fraîche
  • 15 g d'huile d'olive et un peu pour la plaque
  • 350 g de farine à pain
  • 1 c. à café de sel
La garniture
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g de basilic frais
  • 60 g de parmesan, coupé en morceaux
  • 50 g de pignons de pin
  • 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 100 g de filet de poulet (opcjonalnie) coupé en fines lamelles
  • 150 g de fromage de chèvre en bûche coupé en rondelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 560.5 mg
Białko 20.2 g
Kalorie 2063.7 kJ / 494 kcal
Tłuszcz 25.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 44.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...