Brochettes de poulet, sauce au kiwi

Brochettes de poulet, sauce au kiwi

4.2 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

La marinade de poulet
  • 100 g d'oignon blanc coupé en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 50 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de paprika doux en poudre
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 600 g de filets de poulet, sans peau coupés en cubes (3-4 cm)
La sauce yaourt au kiwi
  • 90 g de kiwis coupés en morceaux
  • 200 g de yaourt à la grecque
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées d'ail en poudre (opcjonalnie)
  • 2 pincées d'aneth frais
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge et 1 filet pour la cuisson

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 841.5 mg
Białko 37.8 g
Kalorie 1742.3 kJ / 417 kcal
Tłuszcz 25.5 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...