Fettuccine aux légumes, sauce coco-curry

Fettuccine aux légumes, sauce coco-curry

4.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 portions

Składniki

Les fettuccine au curry vert
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    200 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de pâte de curry vert thaï
    40 g
  • œuf
    1
  • d'eau
    15 g
La garniture
  • de carottes coupées en tronçons (2 cm env.)
    200 g
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • de gingembre frais
    10 g
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de poivron rouge coupé en lanières
    100 g
  • de poireau coupé en rondelles
    70 g
  • de pâte de curry vert thaï
    30 g
  • de lait de coco
    400 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre fraîchement moulu
    3 pincées
  • de courgette coupée en dés
    100 g
  • de champignons bruns, frais et coupés en deux
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1057.9 kcal / 4426.1 kJ
Białko 24.6 g
Tłuszcz 45.5 g
Węglowodany 118.6 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 30.7 g
Sód 860.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...