Boulettes de boeuf au citron vert et curry vert

Boulettes de boeuf au citron vert et curry vert

3.5 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

La sauce au curry vert
  • de pâte de curry vert
    30 g
  • de ricotta
    120 g
  • de lait de coco
    300 g
  • d'eau
    70 g
  • de beurre de cacahuète (opcjonalnie)
    1 c. à soupe
Les boulettes de bœuf
  • de viande de bœuf hachée
    400 g
  • de ricotta
    150 g
  • de pâte de curry vert
    20 g
  • de gingembre râpé
    2 g
  • gousse d'ail
    1
  • de coriandre fraîche
    6 c. à soupe
  • le zeste d'un citron vert non traité
  • huile d'olive pour badigeonner
  • de miel
    1 c. à café
  • de vinaigre de riz
    1 c. à soupe
  • d'eau
    2 c. à soupe
  • de sauce de soja
    4 c. à soupe
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    1 c. à soupe
  • citron vert non traité coupé en quartiers
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 472.4 kcal / 1976.3 kJ
Białko 25.4 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 12.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 20.2 g
Sód 1411.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...