Orecchiette aux courgettes, aubergine, amandes et basilic

Orecchiette aux courgettes, aubergine, amandes et basilic

3.6 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'échalotes en quartiers
    50 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • d'eau
    800 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de sel
    1 c. à café
  • d'aubergines en demi-tranches
    230 g
  • courgettes en demi-tranches
    2
  • de pâtes sèches type orecchiette
    350 g
  • citron jaune (le zeste et le jus)
    1
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    60 g
  • de parmesan râpé et un peu pour la finition
    20 g
  • de fécule de maïs
    1 c. à café
  • d'amandes décortiquées concassées
    20 g
  • de basilic frais ciselés
    3 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 483 kcal / 2030 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...