Gratin de chou-fleur, curry et lait de coco

4.7 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 130 g de gruyère coupé en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 670 g de chou-fleur détaillé en bouquets
  • 35 g de farine de blé
  • 25 g de beurre en morceaux
  • 170 g de lait
  • ⅓ de c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 170 g de lait de coco
  • 1 ½ c. à café de curry en poudre (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 508.8 mg
Białko 16.3 g
Kalorie 1521.1 kJ / 363.6 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 16.4 g
Węglowodany 19.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...