![Ratatouille au chorizo Ratatouille au chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c6b0f3fc2296430d5b48efea6e25b076/Derivates/d5cdec4caafa895f1821328e12394c1ba932394d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 200 g de chorizo doux, coupé en rondelles
- 180 g de poivron rouge ou vert, coupé en lamelles
- 300 g de tomates, type roma, coupées en morceaux
- 200 g de courgette, détaillée en cubes
- 150 g d'aubergine, détaillée en cubes
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- 2 pincées d'origan déshydraté
- 1 pincée d'herbes de Provence déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1290 kJ / 310.3 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1392.5 g
- Sód
- 7.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piperade basquaise au jambon cru
50min
Cake chorizo-courgette
45min
Gratin de courge et chorizo
1u. 15min
Rougail saucisse et riz
50min
Ragoût de poulet, chorizo et pommes de terre
50min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55min
Tarte chorizo-tomate
1u. 15min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2h
Mijoté de haricots rouges au chorizo façon minestrone
25 Min
Cassoulet mexicain
35min
Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan
55min
Riz mexicain au bœuf et au chorizo
30min