Gratin de courge et chorizo

4.7 440 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Préparation
  • de gruyère coupé en morceaux
    100 g
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre détaillées en cubes
    400 g
  • de chair de courge d'hiver détaillée en gros cubes
    400 g
  • de chorizo
    150 g
La béchamel au curry
  • de beurre doux et un peu pour le plat à gratin
    50 g
  • de farine de blé
    50 g
  • de lait
    550 g
  • de sel
    2 pincées
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • de curry en poudre
    1 c. à café bombée
  • salade verte (opcjonalnie) pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 609.6 kcal / 2550.7 kJ
Białko 25.7 g
Tłuszcz 37.7 g
Węglowodany 43.9 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 19.5 g
Sód 802.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...