Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les fettuccine
- 400 g de farine de blé
- 4 œufs
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
La sauce au gorgonzola
- 40 g de noix décortiquées
- 50 g d'échalotes
- 40 g de beurre, en morceaux
- 150 g de gorgonzola, coupé en morceaux
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- basilic frais, ciselé, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3767 kJ / 900.4 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 82.1 g
- Tłuszcz
- 51.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 517.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55 min
Hachis de poulet et polenta
45 min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 min
Mac and cheese
35 min
Gratin de pâtes au chèvre
40 min
Œufs cocotte façon chakchouka
35 min
Riz cantonais
30 min
Pain à l'ail, au cheddar et au chorizo
1 godz. 30 min
Sauce au fromage
20 min
Gnocchis sauce tomate et chorizo
1h
Agneau et pommes de terre au romarin
1h
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min