Hachis de poulet et polenta

Hachis de poulet et polenta

4.5 116 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Le poulet
  • 600 g de filets de poulet, sans peau coupés en morceaux (3 cm) et partiellement congelés
  • 200 g de légumes variés (champignons, carottes, céleri, par ex.)
  • 70 g d'huile d'olive
  • 20 g de concentré de tomate
  • ½ cube de bouillon de légumes émietté
  • 200 g de purée de tomates en conserve
    200 g de tomate, en morceaux
  • 40 g de vin rouge
  • ½ c. à café de sel
  • 2 - 3 pincées de poivre moulu
La polenta
  • 50 g de cheddar en cubes (3 cm)
  • 500 g d'eau
  • 400 g de lait
  • ½ cube de bouillon de légumes émietté
  • 200 g de polenta
  • 1 c. à café de sel
  • 60 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 brin de thym frais
    1 brin de persil frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1336 mg
Białko 43.7 g
Kalorie 2717.7 kJ / 649.6 kcal
Tłuszcz 43.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Węglowodany 19.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...