Riz aux petits légumes

Riz aux petits légumes

4.3 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 25 g d'huile végétale
    25 g d'huile d'olive
  • 200 g de poivrons coupés en lanières (5 cm long, 0.5 cm d'épaisseur)
  • 100 g d'oignon rouge coupé en lamelles (0.5 cm)
  • 150 g de carottes coupées en bâtonnets (5 cm long, 0.5 cm d'épaisseur)
  • 1 pincée de sel et 1 c. à café pour le riz
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 250 g de riz long blanc (voir "Variante(s)")
  • 500 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 310.8 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 1316.3 kJ / 311.3 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 55.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...