Urządzenia i Akcesoria
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1400 g wody
-
600 - 650 g białych kiełbas, surowych (ok. 6 szt., patrz wskazówka)
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g mleka
-
30 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 - 100 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1527.3 mg
Białko
29.4 g
Kalorie
2661.6 kJ /
636.2 kcal
Tłuszcz
51.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
19.7 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karmelowe tiramisu
5 godz. 20 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1 godz. 20 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
1 godz. 55 min
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
50 min
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3 godz. 25 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min