Urządzenia i Akcesoria
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1400 g wody
-
600 - 650 g białych kiełbas, surowych (ok. 6 szt., patrz wskazówka)
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g mleka
-
30 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 - 100 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
636.2 kcal /
2661.6 kJ
Białko
29.4 g
Tłuszcz
51.3 g
Węglowodany
15.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
19.7 g
Sód
1527.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Pączki z kremem ajerkoniakowym
4 godz.
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
4 godz. 30 min
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2 godz. 30 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
30 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35 min
Żurek z rumienionym boczkiem
1 godz. 10 min
Zupa bolońska
25 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.