Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje
Składniki
-
220 g kapusty włoskiej bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
-
20 g masła
-
220 g ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
-
150 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
-
550 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki kminku, mielonego
-
¾ łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
640.7 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
1172.3 kJ /
280.2 kcal
Tłuszcz
19.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Odchudzająca zupa z białej kapusty
40 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Zupa caldo verde
45 min
Kapuśniak
50 min
Zupa grochowa
1 godz.