Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panierowane szparagi
- 500 g wody
-
12
zielonych szparagów, bez twardych końcówek
lub 12 białych szparagów, obranych, bez twardych końcówek - 5 łyżek mąki pszennej
- 2 jajka, roztrzepane
-
panierka panko, do obtoczenia (ok. 100 g)
lub bułka tarta, do obtoczenia (ok. 100 g)
Cytrynowy majonez i dressing
- 250 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
- ½ cytryny, ekologicznej
- 1 jajko, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
- 15 g musztardy
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 60 g oliwy z oliwek
- 90 g mieszanki młodych sałat
- 30 g octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu, płynnego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 6 bułek do hot dogów (patrz wskazówka)
- rzodkiewki, pokrojone w plastry, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2583 kJ / 617 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 860 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 Std. 10 Min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50min
Buraki à la Wellington
3hod.
Wegańskie curry ze szparagami
1小时
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50min
Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki
40min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1小时 15 分钟
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1小时
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1小时
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1h 20min
Wegański sos „serowy”
20 Min