Urządzenia i Akcesoria
Makaron w sosie dyniowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
sera scamorza pokrojonego na 2 cm kawałki70 g
-
sera pecorino pokrojonego na 2 cm kawałki70 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki60 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
oleju40 g
-
dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki270 g
-
wody800 g
-
cynamonu, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
chili, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu tagliatelle300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
534.6 kcal /
2236.8 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
68.9 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
415.6 mg