Makaron w sosie dyniowym

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • sera scamorza pokrojonego na 2 cm kawałki
    70 g
    70 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • sera pecorino pokrojonego na 2 cm kawałki
    70 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    60 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • oleju
    40 g
  • dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
    270 g
  • wody
    800 g
  • cynamonu, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczka
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu białego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczka
    ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • chili, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • makaronu, suchego, typu tagliatelle
    300 g
    300 g makaronu, suchego, typu spaghetti

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 534.6 kcal / 2236.8 kJ
Białko 20.2 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 68.9 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 415.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...