Urządzenia i Akcesoria
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
60 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
350 g mięsa mielonego wołowego, podzielonego na kawałki
-
270 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
330 g wody
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
80 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
160 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
779.9 mg
Białko
20.1 g
Kalorie
1556.2 kJ /
372 kcal
Tłuszcz
23.5 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Węglowodany
21.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa meksykańska i faszerowane papryki
55 min
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45 min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 godz. 15 min
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min