
Urządzenia i Akcesoria
Zupa gyros z kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
50 - 100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
1 cebula przekrojona na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
30 g oleju
-
2 papryki różnokolorowe, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 - 300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
500 g wody
-
2 - 3 łyżeczki przyprawy kebab-gyros
-
1 - 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych np. majeranku, tymianku, oregano
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej (1 mała puszka)
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
247.6 kcal /
1036.8 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
16.4 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
882.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska