Urządzenia i Akcesoria
Kawa mielona piernikowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
380 g
Składniki
-
20 g laski cynamonu przełamanej na pół
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
5 goździków
-
15 nasion kardamonu wyłuskanych
-
1 gwiazdka anyżu tylko wyłuskane ziarna
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
350 g ziaren kawy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 10 g
Sód
3.7 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
145.5 kJ /
34.8 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAWA
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Koncentrat kawowy (Cold Brew)
12 godz.
Cappuccino czekoladowe
10 min
Kawa parzona
20 min
Kawa mielona waniliowa
5 min
Kawa mielona grubo
5 min
Kawa mielona drobno
5 min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Dyniowe cappuccino
20 min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 min
Kawa latte
10 min