Urządzenia i Akcesoria
Kawa mielona piernikowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
380 g
Składniki
-
20 g laski cynamonu przełamanej na pół
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
5 goździków
-
15 nasion kardamonu wyłuskanych
-
1 gwiazdka anyżu tylko wyłuskane ziarna
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
350 g ziaren kawy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 10 g
Sód
3.7 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
145.5 kJ /
34.8 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAWA
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański sos „serowy”
20 min
Kawa mielona waniliowa
5 min
Kiszone marchewki (TM6)
72 godz. 40 min
Trufle rumowo-cynamonowe
45 min
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Słodzone mleko zagęszczone
35 min
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Kawa parzona
20 min
Gorąca czekolada z kawą zbożową
10 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min