Cytrynowe fondanty z nutą curry
TM6

Cytrynowe fondanty z nutą curry

4.2 (35 ocen)

Składniki

  • 2 cytryny, ekologiczne
  • 5 jajek
  • 200 g cukru
  • 160 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremki
  • 1 - 2 łyżeczka curry, mielonego (patrz wariant)
  • 50 g orzeszków piniowych
    lub 50 g migdałów, w płatkach
  • 180 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1144.3 kJ / 273.5 kcal
Białko
4.7 g
Węglowodany
30.3 g
Tłuszcz
15.6 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
1.1 g
Sód
43 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy