Cytrynowe fondanty z nutą curry

Cytrynowe fondanty z nutą curry

4.2 39 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 sztuk

Składniki

  • cytryny ekologiczne
    2
  • jajek
    5
  • cukru
    200 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremki
    160 g
  • curry, mielonego (patrz wariant)
    1 - 2 łyżeczka
  • orzeszków piniowych
    50 g
    50 g migdałów, w płatkach
  • mąki pszennej
    180 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 273.5 kcal / 1144.3 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 30.3 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 43 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...