Cytrynowe fondanty z nutą curry

Cytrynowe fondanty z nutą curry

4.2 39 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 sztuk

Składniki

  • 2 cytryn ekologiczne
  • 5 jajek
  • 200 g cukru
  • 160 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremki
  • 1 - 2 łyżeczka curry, mielonego (patrz wariant)
  • 50 g orzeszków piniowych
    50 g migdałów, w płatkach
  • 180 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 43 mg
Białko 4.7 g
Kalorie 1144.3 kJ / 273.5 kcal
Tłuszcz 15.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 30.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...