
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe fondanty z nutą curry
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
-
cytryny ekologiczne2
-
jajek5
-
cukru200 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremki160 g
-
curry, mielonego (patrz wariant)1 - 2 łyżeczka
-
orzeszków piniowych50 g
-
mąki pszennej180 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
273.5 kcal /
1144.3 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
30.3 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
43 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Warkocze orzechowe
2 godz.
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1 godz. 15 min
Waniliowo-malinowe lody na skyrze (low fat + low carb)
11 godz. 30 min
Lody truskawkowo-bazyliowe
10 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
1 godz. 25 min
Baklava
3 godz. 10 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min