
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe fondanty z nutą curry
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
-
cytryny ekologiczne2
-
jajek5
-
cukru200 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremki160 g
-
curry, mielonego (patrz wariant)1 - 2 łyżeczka
-
orzeszków piniowych50 g
-
mąki pszennej180 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
273.5 kcal /
1144.3 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
30.3 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
43 mg