Riso vegetariano cremoso

Riso vegetariano cremoso

4.5 64 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 100 g di cipolla (2-3 cm)
  • 50 g di peperone rosso (2-3 cm)
  • 50 g di peperone verde (2-3 cm)
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di funghi champignon in quarti
  • 100 g di zucchina a cubetti (1 cm)
  • 100 g di fagiolini surgelati a pezzi
  • 200 g di riso a chicco corto (cottura 17 minuti circa)
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 1 cucchiaio di paprica
  • 1 cucchiaino di sale
  • 650 g di acqua
  • 280 g di ceci bianchi in scatola ben sciacquati e scolati (peso netto)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 811.5 mg
Białko 10.4 g
Kalorie 1590 kJ / 380 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...