Prawn tempura with mango salad & spicy chilli dressing

Prawn tempura with mango salad & spicy chilli dressing

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Spicy chilli dressing
  • Kewpie mayonnaise (see Tips)
    150 g
  • sesame oil
    ½ tsp
  • shichimi togarashi powder (see Tips)
    1 tsp
  • rice wine vinegar
    20 g
  • mirin
    2 tsp
  • sea salt
    2 pinches
Mango salad
  • baby cos lettuce cut into wedges
    2
  • ripe mangoes peeled and thinly sliced
    1 - 2
  • red onion thinely sliced
    ½
  • cucumber deseeded and sliced
    ½
Tempura batter
  • vegetable oil (approx. 2L), to deep fry
  • sea salt to season
  • large raw prawns peeled, deveined, with tail intact (see Tips)
    20
  • cornflour plus extra to dust
    30 g
  • egg
    1
  • ice cold water
    200 g
  • sparkling mineral water ice cold
    100 g
  • plain flour
    150 g
  • sesame seeds toasted
    1 tbsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13 g
Kalorie 2419 kJ / 578.2 kcal
Tłuszcz 32.5 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 58.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...