Urządzenia i Akcesoria
Prawn tempura with mango salad & spicy chilli dressing
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Spicy chilli dressing
-
Kewpie mayonnaise (see Tips)150 g
-
sesame oil½ tsp
-
shichimi togarashi powder (see Tips)1 tsp
-
rice wine vinegar20 g
-
mirin2 tsp
-
sea salt2 pinches
Mango salad
-
baby cos lettuce cut into wedges2
-
ripe mangoes peeled and thinly sliced1 - 2
-
red onion thinely sliced½
-
cucumber deseeded and sliced½
Tempura batter
-
vegetable oil (approx. 2L), to deep fry
-
sea salt to season
-
large raw prawns peeled, deveined, with tail intact (see Tips)20
-
cornflour plus extra to dust30 g
-
egg1
-
ice cold water200 g
-
sparkling mineral water ice cold100 g
-
plain flour150 g
-
sesame seeds toasted1 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13 g
Kalorie
2419 kJ /
578.2 kcal
Tłuszcz
32.5 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
58.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smoked salmon terrine
24 godz. 25 min
Authentic Pad Thai
40 min
Spicy prawn salad with carrot and cucumber ribbons (Thermomix® Spiralizer, using modes)
20 min
Cheat's chicken shoyu ramen
40 min
Steamed snapper with Sicilian caponata
1 godz. 40 min
Warming turmeric and ginger drink
10 min
Quick prawn laksa (Noni Jenkins)
25 min
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40 min
Poached eggs with blade cover
30 min
White Bean, Tasmanian truffle and chive soup (Paul Foreman)
15 min
Sticky pork belly with jasmine rice
1 godz.
Sri Lankan red beef curry with rice
1 godz. 40 min