Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry sauce
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tbsp water
- 20 g vegetable oil
- 2 onions, cut into thin slices
- 1 tsp ground cumin
- ¼ tsp black peppercorns
- 3 dried bay leaves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 ½ tbsp curry powder
- 400 g apple cider vinegar
- 200 g light brown sugar
- 1 tsp sea salt
Fried fish
- 100 g plain flour
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 3 eggs
- vegetable oil, to deep fry
- 600 g hoki fillets or flaky white fish of choice (approx. 6 fillets or pieces - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1647.2 kJ / 393.7 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 418.2 mg
Alternatywne przepisy
South African curry mince
45min
Vetkoek (fet-cook)
1 Std. 35 Min
South African yellow rice
20min
Pumpkin fritters
35min
Traditional bobotie
1h 30min
Curry pork sosaties
24h 30min
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1 Std. 15 Min
Malva pudding
50min
Buttermilk rusks
29u. 25min
Curried green beans
40min
Chicken à la king
40min
Mealie bread
55min