Curried pickled fish

Curried pickled fish

4.3 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 49 godz.
6 portions

Składniki

Curry sauce
  • cornflour
    1 ½ tbsp
  • water
    2 tbsp
  • vegetable oil
    20 g
  • onions cut into thin slices
    2
  • ground cumin
    1 tsp
  • black peppercorns
    ¼ tsp
  • dried bay leaves
    3
  • ground turmeric
    1 tsp
  • curry powder
    1 ½ tbsp
  • apple cider vinegar
    400 g
  • light brown sugar
    200 g
  • sea salt
    1 tsp
Fried fish
  • plain flour
    100 g
  • sea salt to season
  • ground black pepper to season
  • eggs
    3
  • vegetable oil to deep fry
  • hoki fillets or flaky white fish of choice (approx. 6 fillets or pieces - see Tips)
    600 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 431.5 mg
Białko 23.9 g
Kalorie 1758.9 kJ / 420.4 kcal
Tłuszcz 9.1 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 59.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...