Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry sauce
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tbsp water
- 20 g vegetable oil
- 2 onions, cut into thin slices
- 1 tsp ground cumin
- ¼ tsp black peppercorns
- 3 dried bay leaves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 ½ tbsp curry powder
- 400 g apple cider vinegar
- 200 g light brown sugar
- 1 tsp sea salt
Fried fish
- 100 g plain flour
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 3 eggs
- vegetable oil, to deep fry
- 600 g hoki fillets or flaky white fish of choice (approx. 6 fillets or pieces - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1647.2 kJ / 393.7 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 418.2 mg
Alternatywne przepisy
Malva pudding
50min
Mealie bread
55 Min
Black bean spaghetti bolognese (gut health)
45min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1 godz.
Lamb biryani with vegetable curry
1u. 30min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney)
4 Std. 20 Min
Mole verde with chicken
1 godz.
Oxtail stew with butter bean mash
4 Std.
Oxtail stew with butter bean mash (TM6)
4 Std.
Lamb sausage ragu
30 min
South African curry mince
45min
Traditional bobotie
1u. 30min