Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 500 g red onion, cut into wedges
- 10 black garlic cloves, roughly chopped
- 200 g dark brown sugar
- 1 tsp black salt flakes (see Tips)
- 200 g balsamic vinegar
- Wartości odżywcze
- na 20 g
- Kalorie
- 6989 kJ / 1670.4 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 356.1 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 13.5 g
- Sód
- 1303.1 mg
Alternatywne przepisy
Caramelised red onion chutney
24h
Aquafaba meringue kisses
2h 30 min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3 Std. 15 Min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4 Std. 25 Min
Dukkah
10min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Beef stock paste
3h
Plum paste
1h
Piccalilli
720 Std. 35 Min
Caramelised onions (400-500 g)
25 phút
Celery leaf gremolata
5min