Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp sea salt
- 2 tbsp tandoori paste (see Tips)
- 250 g paneer, cut into pieces (2-3 cm, see Tips)
- ½ red capsicum, cut into pieces (2 cm)
Pizza dough
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 320 g warm water
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 350 g baker's flour
- 150 g fine semolina
- 1 tsp sea salt
Assembly
- 40 g tandoori paste (see Tips)
- 60 g tomato paste (see Tips)
- coarse semolina, to dust
- fresh coriander, leaves only
- cucumber raita
- fresh coriander, leaves only, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 442.6 kJ / 105.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 244 mg
Alternatywne przepisy
15-minute noodles
15min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
Moroccan Harira Soup with Chicken
40 min
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24h 40min
Jelebi
25h
Vegetable Sambar
35 min
Potato Peratal
40 min
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1 godz.
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20 min
Chhole (chickpea curry) and rice
45 min
Tandoori chicken pizza
1 Std. 30 Min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3h