Tandoori paneer pizza

Tandoori paneer pizza

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 slices

Składniki

  • Greek-style natural yoghurt
    2 tbsp
  • sea salt
    ½ tsp
  • tandoori paste (see Tips)
    2 tbsp
  • paneer cut into pieces (2-3 cm, see Tips)
    250 g
  • red capsicum cut into pieces (2 cm)
    ½
Pizza dough
  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    20 g
  • warm water
    320 g
  • white sugar
    1 tsp
  • dried instant yeast
    1 tsp
  • baker's flour
    350 g
  • fine semolina
    150 g
  • sea salt
    1 tsp
Assembly
  • tandoori paste (see Tips)
    40 g
  • tomato paste (see Tips)
    60 g
  • coarse semolina to dust
  • fresh coriander leaves only
  • cucumber raita
  • fresh coriander leaves only, to serve

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 105.8 kcal / 442.6 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 17.5 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 244 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...