Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 1000 g cooked prawns, cooled, peeled and cut in half lengthways (see Tips)
- ¼ red onion
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 10 g fresh dill, fronds only (approx. 1 bunch)
- 200 g sour cream
- 100 g mayonnaise (see Tips)
- 2 tsp Tabasco® sauce
- 1 ½ lemons, zested and juiced (approx. 50 g)
- sourdough bread, thickly sliced and toasted to serve
- butter, to spread (see Tips)
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4041 kJ / 965.8 kcal
- Białko
- 47.5 g
- Węglowodany
- 79.6 g
- Tłuszcz
- 51.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 2531.1 mg
Alternatywne przepisy
Café de Paris butter
25 λεπτ.
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter)
20 Min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter)
10 min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 Min
Sous-Vide Stuffed Squid and Saffron Sauce
Brak ocen
Smoky tuna tartare (Sergio Perera)
30 Min
Strawberry and meringue semifreddo
12h 15min
Watermelon and salmon ceviche stack
25 λεπτ.
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Lemon caper butter
10 min
Baked artichoke dip
35 min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7h 10min