
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 50 g eschalots
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 dried bay leaf
- 300 g chorizo sausage skin removed and sausage cut into slices (5 mm)
- 100 g alcoholic apple cider
- 30 g tomato paste
- ½ tsp salt
- ½ tsp fresh ground black pepper
- 150 g prawn cutlets de-veined and cut into pieces, if large
- crusty bread to serve
- fresh flat-leaf parsley leaves only, for garnishing
- 50 g feta cheese crumbled, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 259.7 kcal / 1090.5 kJ
- Białko
- 18 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Sód
- 972.2 mg