
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)500 - 600 g
-
sól do oprószenia
-
ząbki czosnku3
-
oleju40 g
-
krewetek, surowych, średnich, obranych świeżych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym250 g
-
cebuli dymki ze szczypiorkiem, pokrojonej na kawałki50 g
-
suszonych płatków chili2 - 3 szczypty
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
sosu sojowego40 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
ziaren sezamu, białego prażonego, do posypania2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
169.7 kcal /
709.9 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
8.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
652.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6)
30 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
25 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30 min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6)
50 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min
Makaron z krewetkami w pomarańczowym sosie
45 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
20 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min