Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6)

Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6)

4.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • kiełków fasoli, świeżych
    60 g
  • cebuli dymki pokrojonej w 1-2 mm plastry
    30 g
  • japońskiej rzodkwi (daikon) z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    700 g
    800 g białej rzodkwi, z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • wody
    1300 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 łyżki
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszoną
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
    20 g
  • laska cynamonu
    1
  • gwiazdki anyżu
    2
  • steka z polędwicy wołowej pokrojonego w 1-2 mm plastry
    300 g
  • sosu rybnego
    10 g
  • kolendry, świeżej tylko liście, posiekane
    4 gałązki
  • papryczka chili, świeża pokrojoną w plastry
    1
  • sosu Hoisin (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
    4 łyżeczki
  • czerwonego sosu chili (opcjonalnie)
    2 łyżeczki
  • limonka pokrojoną w ćwiartki
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 242.2 kcal / 1013.1 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 1488.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...