Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g kiełków fasoli, świeżych
- 30 g cebuli dymki, pokrojonej w 1-2 mm plastry
-
700
g japońskiej rzodkwi (daikon), z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
lub 800 g białej rzodkwi, z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka) - 1300 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2
łyżki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszoną - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w plastry
- 1 laska cynamonu
- 2 gwiazdki anyżu
- 300 g steka z polędwicy wołowej, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 10 g sosu rybnego
- 4 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście, posiekane
- 1 papryczka chili, świeża, pokrojoną w plastry
- 4 łyżeczki sosu Hoisin (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- 2 łyżeczki czerwonego sosu chili (opcjonalnie)
- 1 limonka, pokrojoną w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1013.1 kJ / 242.2 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1488.8 mg
Alternatywne przepisy
Whisky Sour
10min
Margarita
5 Min
Pieczony indyk z warzywami, roladkami z boczkiem i konfiturą figową
5h
Margarita z żurawiną
5 Min
Drink Miami Vice
15min
Cytrusowa Margarita
10min
Bezalkoholowe mojito z marakują
10min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)
55min
Steki panierowane w pieprzu
20min
Słodka musztarda morelowa
55min
Zupa Pho
1h 20min