Urządzenia i Akcesoria
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
60 g kiełków fasoli, świeżych
-
30 g cebuli dymki pokrojonej w 1-2 mm plastry
-
800 g białej rzodkwi, z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)700 g japońskiej rzodkwi (daikon) z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1300 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszoną2 łyżki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
-
1 laska cynamonu
-
2 gwiazdki anyżu
-
300 g steka z polędwicy wołowej pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
10 g sosu rybnego
-
4 gałązki kolendry, świeżej tylko liście, posiekane
-
1 papryczka chili, świeża pokrojoną w plastry
-
4 łyżeczki sosu Hoisin (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki czerwonego sosu chili (opcjonalnie)
-
1 limonka pokrojoną w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1488.8 mg
Białko
18.5 g
Kalorie
1013.1 kJ /
242.2 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 godz. 30 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Paella z owocami morza
50 min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2 godz. 15 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
1 godz. 35 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 godz. 5 min
Salsa pico de gallo
5 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Tantanmen Ramen
45 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min