
Urządzenia i Akcesoria
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
kiełków fasoli, świeżych60 g
-
cebuli dymki pokrojonej w 1-2 mm plastry30 g
-
japońskiej rzodkwi (daikon) z odciętymi końcówkami, Ø 4-5 cm, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)700 g
-
wody1300 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry20 g
-
laska cynamonu1
-
gwiazdki anyżu2
-
steka z polędwicy wołowej pokrojonego w 1-2 mm plastry300 g
-
sosu rybnego10 g
-
kolendry, świeżej tylko liście, posiekane4 gałązki
-
papryczka chili, świeża pokrojoną w plastry1
-
sosu Hoisin (opcjonalnie) (patrz wskazówka)4 łyżeczki
-
czerwonego sosu chili (opcjonalnie)2 łyżeczki
-
limonka pokrojoną w ćwiartki1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
242.2 kcal /
1013.1 kJ
Białko
18.5 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
17.7 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
1488.8 mg