
Urządzenia i Akcesoria
Mięsna terrina z kaczką, kurczakiem i wiśniami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 5 mm plastry200 g
-
piersi z kaczki, bez skóry, bez kości wędzonej, pokrojonej w 1-2 mm plastry200 g
-
czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej250 g
-
boczku wędzonego, surowego, w plastrach300 g
-
wiśni, mrożonych, bez pestek uprzednio rozmrożonych40 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 gałązki
-
mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki450 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
brandy40 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ketchupu20 g
-
mięsa z kurczaka, mielonego podzielonego na kawałki300 g
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych (ok. 30 g)3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
458.6 kcal /
1918.7 kJ
Białko
27.5 g
Tłuszcz
35.4 g
Węglowodany
4.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Sód
438.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska