Urządzenia i Akcesoria
Mini terriny z szynki i łososia
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porcji
Składniki
-
100 g wędzonego łososia w plastrach, plus 8-10 plastrów, do wyłożenia formy (ok. 140 g)
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek
-
100 g szynki drobiowej pokrojonej na kawałki
-
150 g mleka
-
1 łyżeczka żelatyny w proszku
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
15 g masła
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.6 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
313.1 kJ /
74.8 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Nester
26 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rabarbarowa lemoniada do słoja
35 Min
Lody tropikalne na patyku
4 Std. 5 Min
Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
4 Std. 40 Min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 Min
Kawa mielona waniliowa
5 Min
Zupa z chleba
20 Min
Karmelowy czaj
20 Min
Bułeczki orkiszowe
2 Std. 30 Min
Tartaletki z mrożonym kremem cytrynowym
3 Std. 50 Min
Bułki orkiszowe
23 Std. 40 Min
Purée z warzyw korzeniowych
45 Min
Energetyczny koktajl z wielu nasion
5 Min