Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
3 porcje
Składniki
Farsz
-
1000 g wody
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
100 g kaszy gryczanej, prażonej
-
150 g różyczek brokułu
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oleju rzepakowego
-
100 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
⅓ - ½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
130 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
10 g oleju rzepakowego
-
½ jajka roztrzepanego
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
-
sól do gotowania pierogów
-
masło roztopione, ilość do podania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1524.6 mg
Białko
20.1 g
Kalorie
2446 kJ /
584.6 kcal
Tłuszcz
10.9 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
102.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
1 godz. 5 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min