Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem

Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem

3.3 3 rating
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
3 porcje

Składniki

Farsz
  • 1000 g wody
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 100 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 150 g różyczek brokułu
  • 75 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 100 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
  • ⅓ - ½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
  • 130 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 10 g oleju rzepakowego
  • ½ jajka roztrzepanego
  • 280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
  • sól do gotowania pierogów
  • masło roztopione, ilość do podania
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1524.6 mg
Białko 20.1 g
Kalorie 2446 kJ / 584.6 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 102.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...