Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta

Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta

4.4 453 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

Farsz na pierogi
  • kaszy gryczanej, prażonej
    300 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    200 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • wody
    400 g
  • sera typu feta pokrojonego na kawałki
    200 g
Ciasto na pierogi
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    550 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wody ciepłej
    300 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • osolona woda do gotowania pierogów
  • oliwa z oliwek do wody, do gotowania pierogów
Sos
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 671.9 kcal / 2811.4 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 31.4 g
Węglowodany 83.4 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Sód 529.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...