Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Farsz na pierogi
-
300 g kaszy gryczanej, prażonej
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
Ciasto na pierogi
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do wody, do gotowania pierogów
-
300 g wody ciepłej
-
½ łyżeczki soli
-
woda osolona, do gotowania pierogów
Sos
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
529.5 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
2811.4 kJ /
671.9 kcal
Tłuszcz
31.4 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Węglowodany
83.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1 godz. 30 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Kopytka
40 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min