Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
TM6 TM5

Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta

4.4 ( 450 ocen )

Składniki

Farsz na pierogi

  • 300 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody
  • 200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki

Ciasto na pierogi

  • 550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g wody ciepłej
  • ½ łyżeczki soli
  • osolona woda do gotowania pierogów
  • oliwa z oliwek do wody, do gotowania pierogów

Sos

  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
671.9 kcal / 2811.4 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
31.4 g
Węglowodany
83.4 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Sód
529.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy