Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Farsz na pierogi
-
300 g kaszy gryczanej, prażonej
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczkę pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
200 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
Ciasto na pierogi
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do wody, do gotowania pierogów
-
300 g wody ciepłej
-
½ łyżeczki soli
-
woda osolona, do gotowania pierogów
Sos
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
529.5 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
2811.4 kJ /
671.9 kcal
Tłuszcz
31.4 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Węglowodany
83.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40min
Pierogi ruskie
1h 30min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1h 35min
Pierogi z mięsem
1h
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1h 30min
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1h 40min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14h
Podhalańskie moskole
1h
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1h 10min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1h 45min