
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Farsz na pierogi
-
kaszy gryczanej, prażonej300 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
wody400 g
-
sera typu feta pokrojonego na kawałki200 g
Ciasto na pierogi
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu550 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody ciepłej300 g
-
soli½ łyżeczki
-
osolona woda do gotowania pierogów
-
oliwa z oliwek do wody, do gotowania pierogów
Sos
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
671.9 kcal /
2811.4 kJ
Białko
16.6 g
Tłuszcz
31.4 g
Węglowodany
83.4 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Sód
529.5 mg