Placki warzywne z botwinką
TM6 TM5

Placki warzywne z botwinką

(Brak ocen)

Składniki

  • 130 g wody
  • 50 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
    lub 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 40 g mąki ryżowej
  • ½ jajka, roztrzepanego
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼ - ⅓ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 - 60 g botwiny, tylko liście, pokrojone na 3 części
  • 20 g liści kapusty pekińskiej, porwanych na kawałki
  • 25 g pora, pokrojonego w 2 cm plastry
  • 20 g marchewki, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • olej, ilość do smażenia
  • ziarna sezamu, białego, prażone
  • sos sojowy, ilość do podania (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1733.6 kJ / 414.3 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
81.7 g
Tłuszcz
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
6.1 g
Sód
1280.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy