Urządzenia i Akcesoria
Placki warzywne z botwinką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 sztukę
Składniki
-
130 g wody
-
50 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
40 g mąki ryżowej
-
½ jajka roztrzepanego
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ - ⅓ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 - 60 g botwiny, tylko liście pokrojone na 3 części
-
20 g liści kapusty pekińskiej porwanych na kawałki
-
25 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
20 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
olej ilość do smażenia
-
ziarna sezamu, białego prażone
-
sos sojowy (opcjonalnie) ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1280.3 mg
Białko
13 g
Kalorie
1733.6 kJ /
414.3 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
81.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6, TM7)
45 min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Placuszki wege z ciecierzycy
30 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min