Wersje kompatybilne
Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wegański deser owsiano-gruszkowy
- 35 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 70 g płatków owsianych, górskich
-
70
g migdałów, w płatkach
lub 70 g migdałów, w słupkach - 120 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 140 g napoju roślinnego, np. kokosowego, sojowego, owsianego
- 20 - 30 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 g wody
Lody waniliowe
- 2 laski wanilii
- 60 g cukru
- 260 g kostek lodu (patrz wskazówka)
- 200 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
- 1 szczypta soli
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1781.8 kJ / 425.9 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 95.7 mg
Alternatywne przepisy
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1h
Francuski brunch
1h 30min
Zielony rosół kolagenowy
7h 15min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2h
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1h 50min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6)
1h
Sorbet z cukinii i cytryny
8 Std. 10 Min
Wytrawny tort naleśnikowy z marynowanym łososiem
1h 40min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 Std. 45 Min
Placki dyniowe z ricottą
30min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35min
Pizza 4 sery
2h 15min