Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi

Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi

4.6 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

Wegański deser owsiano-gruszkowy
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
    35 g
  • płatków owsianych, górskich
    70 g
  • migdałów, w płatkach
    70 g
    70 g migdałów, w słupkach
  • gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    120 g
  • napoju roślinnego np. kokosowego, sojowego, owsianego
    140 g
  • cukru
    20 - 30 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • wody
    500 g
Lody waniliowe
  • laski wanilii
    2
  • cukru
    60 g
  • kostek lodu (patrz wskazówka)
    260 g
  • pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
    200 g
  • soli
    1 szczypta
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 425.9 kcal / 1781.8 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 26.5 g
Węglowodany 40.4 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 95.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...