![Wytrawne muffiny cukiniowe Wytrawne muffiny cukiniowe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A190F9AB-06EA-41B9-91B8-92157705BB68/Derivates/75c22484-7d05-4f2d-9e51-912a7828a12c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 łyżeczka curry, mielonego
- 100 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 180 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
- ¾ łyżeczki soli
- 60 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 150 g mąki orkiszowej
- 2 jajka
- 30 g oleju kokosowego, płynnego (patrz wskazówka)
-
½
łyżeczki czosnku suszonego, w płatkach, niedźwiedziego
lub ½ łyżeczki czosnku, granulowanego - ¾ łyżeczki sody oczyszczonej
- 8 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 837.4 kJ / 200 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 604.1 mg