Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne muffiny cukiniowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
100 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
180 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
30 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
150 g mąki orkiszowej
-
2 jajka
-
30 g oleju kokosowego płynnego (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego½ łyżeczki czosnku suszonego, w płatkach niedźwiedziego
-
¾ łyżeczki sody oczyszczonej
-
8 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
604.1 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
837.4 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
16.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I ZDROWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Ciasteczka owsiane z bananami
35 min
Frittata z cukinią
55 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 godz. 15 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min