Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g d'eau froide
- 200 g de lentilles vertes sèches
- 1 cube de bouillon de légumes
- 2 c. à soupe de purée d'amande complète
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ gousse d'ail
- 2 pincées de curry en poudre
- 1 pincée de curcuma en poudre
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 806.8 kJ / 192.8 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 56.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goulasch aux lentilles et aux champignons
45min
Tartare de champignons
35min
Houmous au pesto et aux tomates séchées
15 Min
Gressins au fromage et pesto tout vert
1 Std. 30 Min
Soupe de chou-fleur, chapelure aux anchois
25 Min
Gâteau de patate douce sans gluten et sans lactose
5h 40min
Crêpes indiennes à la farine de pois chiches
30min
Houmous haricots blancs et avocat
10 Min
Houmous feta et roquette
10 Min
Nouilles de carotte et pesto de fanes
50min
Houmous au yaourt à la grecque et herbes
10 Min
Ginger beer
24h