Houmous de lentilles à la purée d'amande

Houmous de lentilles à la purée d'amande

4.7 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • 650 g d'eau froide
  • 200 g de lentilles vertes sèches
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 2 c. à soupe de purée d'amande complète
  • 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • ½ gousse d'ail
  • 2 pincées de curry en poudre
  • 1 pincée de curcuma en poudre
  • 2 pincées de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 56.8 mg
Białko 9.4 g
Kalorie 806.8 kJ / 192.8 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 22.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...