Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'oignon, coupé en deux
- 10 g d'huile d'olive
- 70 g de lentilles corail sèches entières
- 300 g d'eau
- 70 g de poivron rouge grillé en conserve
- 30 g de tahini
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 727 kJ / 173 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 3.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houmous aux tomates séchées
10min
Houmous de betterave
15 Min
Houmous haricots blancs et avocat
10min
Houmous
10min
Houmous de betterave
13h 35min
Tartinable aux lentilles corail et curry breton
15 Min
Houmous de petits pois
55 min
Houmous feta et roquette
10min
Dip aux noix
15 Min
Houmous au yaourt à la grecque et herbes
10min
Salade tiède de butternut, épinards et chèvre
45 min
Dahl de lentilles corail, épinards et courge à l'indienne
25 min