Lentilles beluga aux deux choux et aux lardons

Lentilles beluga aux deux choux et aux lardons

4.5 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 250 g de lentilles sèches noires (beluga)
  • 750 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
  • 250 g de chou rouge en morceaux de la taille de la goulotte
  • 250 g de chou vert en morceaux de la taille de la goulotte
  • 30 g d'échalotes
  • 2 tomates séchées
  • 150 g de lardons fumés
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • du sel
  • du poivre moulu
  • persil frais ciselé, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 584.3 mg
Białko 24.9 g
Kalorie 1959.8 kJ / 468.4 kcal
Tłuszcz 22.7 g
Błonnik 12.6 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 38.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...