![Houmous feta et roquette Houmous feta et roquette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4ad3563c85d6e948a66f8dc32e223ce3/Derivates/f9155060df403128f394b46c0a1de6a8b7e947a1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de roquette
- 1 gousse d'ail
- 260 g de pois chiches en conserve, égouttés
- 50 g de tahini
- 15 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- 60 g de feta, coupée en morceaux
- 20 g d'huile de noisette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 819.2 kJ / 196.3 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 334.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houmous
10 min
Gressins au sésame et citron, houmous de lentilles corail
2h 45min
Houmous de courgette
10 min
Pannacotta feta et coulis de poivron
2h 40min
Houmous au yaourt à la grecque et herbes
10 min
Dip artichaut-mascarpone
15 Min
Zaatar mélange aromatique
5min
Champignons portobello farcis au quinoa et aux légumes
1h 10min
Tapenade olives noires et pruneaux
10 min
Houmous de lentilles corail et poivron
1h 20min
Houmous léger au curcuma et grenade
10 min
Curry d'épinards à la feta
35 Min