Salade de lentilles beluga

Salade de lentilles beluga

4.7 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 300 g de betterave crue coupée en morceaux
  • 2 échalotes coupées en deux
  • 150 g de lardons fumés
  • 150 g de lentilles sèches noires (beluga) (voir "Conseil(s)")
  • 500 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
  • 20 g d'huile de noix
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 30 g de vinaigre balsamique
  • 1 c. à café de moutarde
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 100 g de mâche
  • 70 g de roquefort détaillé en dés
  • ½ oignon rouge finement émincé en lamelles
  • 2 brins de feuilles de coriandre fraîche ciselées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 910.3 mg
Białko 14 g
Kalorie 1276 kJ / 305.5 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 19.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...