Salade de lentilles beluga

Salade de lentilles beluga

4.7 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • de betterave crue coupée en morceaux
    300 g
  • échalotes coupées en deux
    2
  • de lardons fumés
    150 g
  • de lentilles sèches noires (beluga) (voir "Conseil(s)")
    150 g
  • d'eau
    500 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'huile de noix
    20 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • de vinaigre balsamique
    30 g
  • de moutarde
    1 c. à café
  • de sel
    3 pincées
  • de poivre moulu
    3 pincées
  • de mâche
    100 g
  • de roquefort détaillé en dés
    70 g
  • oignon rouge finement émincé en lamelles
    ½
  • de feuilles de coriandre fraîche ciselées
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 305.5 kcal / 1276 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 910.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...