
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 yellow capsicums flesh pierced
- 1 red capsicum flesh pierced
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g olives drained (see Tips)
- 20 g sherry vinegar (see Tips)
- ½ tsp sugar
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 230 g jarred marinated artichoke hearts drained (approx. 100 g after draining)
- 3 ripe tomatoes cut into wedges
- fresh basil leaves only, for garnishing
- shaved Parmesan cheese to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 169.2 kcal / 710.7 kJ
- Białko
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Sód
- 772.6 mg