Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g couscous
- 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
- 200 g hot water
- 40 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 red onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 80 g pitted green olives, to taste
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2311.4 kJ / 550.3 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 2085.5 mg
Alternatywne przepisy
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Prawn saganaki with feta
35 min
Salmon kabsa
40min
Seared tuna on chilli bean mash
35 min
Turmeric fish
30min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Fish with ginger lime sauce
35 min
Coconut fish curry
1h 10min
Prawns with coriander coconut rice
35 min
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30min