Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g couscous
- 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
- 200 g hot water
- 40 g olive oil
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 red onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 80 g pitted green olives, to taste
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2311.4 kJ / 550.3 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 2085.5 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and noodle stir-fry
25 Min
Prawn noodle curry
10min
Seared tuna on chilli bean mash
35min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40min
Salmon kabsa
40min
Mediterranean salmon and couscous parcels
25 Min
Prawn saganaki with feta
35min
Superfood salmon salad
1h 5min
Jambalaya
35min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40min