Pappardelle invernali zucca e funghi

Pappardelle invernali zucca e funghi

4.1 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
  • 30 g di burro
  • 2 cucchiaino di sale
  • 400 g di zucca Butternut pulita, a pezzi (2 cm)
  • 20 g di pinoli
  • 100 g di funghi champignon cremino a fette (circa 5 mm)
  • 150 g di foglie di spinaci freschi
  • 1200 g di acqua
  • 250 g di pasta secca, tipo pappardelle
  • 1 pizzico di peperoncino rosso secco (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1.3 mg
Białko 16.3 g
Kalorie 1821 kJ / 435.3 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 63.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...