Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (2 cm)
- 30 g di burro
- 2 cucchiaino di sale
- 400 g di zucca Butternut, pulita, a pezzi (2 cm)
- 20 g di pinoli
- 100 g di funghi champignon cremino, a fette (circa 5 mm)
- 150 g di foglie di spinaci freschi
- 1200 g di acqua
- 250 g di pasta secca, tipo pappardelle
- 1 pizzico di peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1821 kJ / 435.3 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto zucca, pancetta e piselli
50min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30 min.
Risotto funghi e spinaci
55min
Gattò di zucca e patate
1 godz. 40 min
Pasta con crema di fave e salmone
35p
Lasagne di zucca
1h
Paccheri zucca e salsiccia
30 min.
Pasta gratinata con broccoli e mozzarella
1h 20min
Pasta ‘ncasciata
1sa 55 dk
Lasagnetta con zucca e funghi
1óra 15p
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3óra 30p
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35p