Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto per gnocchi
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1400 g di acqua
- 700 g di patate a pasta farinosa
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale
Salsa alle zucchine
- 300 g di zucchine senza le estremità
- 50 g di burro
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 pizzichi di sale, a piacere
- 10 g di foglie di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2263 kJ / 540.9 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1466.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta verze e pancetta
40min
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 min
Gnocchi di patate con zucchine (TM6)
1 godz.
Frittata nel panino
30 min
Alberelli di sfoglia
1h 30min
Pasta al pomodoro
55min
Salmone al pesto con fagiolini e riso al vapore
45 min
Pasta alla mugnaia
2 godz.
Spaghetti al pomodoro
30 min
Pasta alle verdure (10-12 mesi)
50min
Pinsa radicchio speck e noci
28h