Pasta zucca e cavolo riccio

Pasta zucca e cavolo riccio

4.4 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 1200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 400 g di polpa di zucca trombetta a pezzi (2-3 cm)
  • 2 foglie di cavolo riccio a listarelle (1 cm)
  • 320 g di pasta secca corta formato a piacere
  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 10 g di foglie di salvia fresca lavate
  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva + 1 cucchiaio
  • 60 g di formaggio fresco spalmabile
  • 2 - 4 pizzichi di pepe nero macinato
  • 20 g di pinoli, tostati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 858.1 mg
Białko 19.9 g
Kalorie 2552.6 kJ / 610.1 kcal
Tłuszcz 24.3 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 82.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...