Urządzenia i Akcesoria
Gaskońska zupa garbure z tofu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
Marynata tofu
-
60 - 65 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 ząbek czosnku
-
10 g sosu sojowego
-
5 g oliwy z oliwek
Zupa garbure
-
50 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki
-
35 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g kalarepy, pokrojonej na kawałki50 g rzepy pokrojonej na kawałki
-
35 g pora tylko białej części, pokrojonej w 5 mm plastry
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g wody
-
65 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, krojonej65 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
413 mg
Białko
11 g
Kalorie
919.3 kJ /
219.7 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
23.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Zupa caldo verde
45 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa miso
45 min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min