Canederli agli spinaci

Canederli agli spinaci

4.5 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
2 porzioni

Składniki

  • 130 g di pane raffermo a dadini
  • 100 g di latte intero tiepido
  • 1250 g di acqua
  • 200 g di spinaci freschi
  • 30 g di cipolla bianca a pezzi
  • 35 g di burro di cui 15 g a pezzi e 20 g fuso
  • 1 uovo medio
  • 15 g di farina tipo 00
  • 25 di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 1 - 2 steli di erba cipollina fresca tritati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 633.9 mg
Białko 19.1 g
Kalorie 2042 kJ / 488 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Węglowodany 53.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...