Spätzle agli spinaci con panna e speck

Spätzle agli spinaci con panna e speck

4.9 142 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Spätzle agli spinaci
  • 500 g di acqua
  • 400 g di spinaci freschi in foglia privati del gambo
    400 g di spinaci in foglia surgelati, privati del gambo
  • 300 g di farina tipo 00
  • 100 g di latte
  • 1 pizzico di noce moscata
  • 1 pizzico di sale
  • 3 uova
Condimento
  • 30 g di cipolla
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di speck a listarelle
  • 200 di panna fresca liquida
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 5 - 6 steli di erba cipollina fresca tritata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1160.2 mg
Białko 29.2 g
Kalorie 2844.5 kJ / 679.8 kcal
Tłuszcz 35.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Węglowodany 64.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...