Spätzle agli spinaci con panna e speck

Spätzle agli spinaci con panna e speck

4.9 113 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Spätzle agli spinaci
  • di acqua
    500 g
  • di spinaci freschi in foglia privati del gambo
    400 g
    400 g di spinaci in foglia surgelati, privati del gambo
  • di farina tipo 00
    300 g
  • di latte
    100 g
  • di noce moscata
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico
  • uova
    3
Condimento
  • di cipolla
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di speck a listarelle
    150 g
  • di panna fresca liquida
    200
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di erba cipollina fresca tritata
    5 - 6 steli

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 679.8 kcal / 2844.5 kJ
Białko 29.2 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 64.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Sód 1160.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...