Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 600 g di polenta fredda, a pezzi
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 40 g di burro morbido, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strangolapreti alla trentina
4 godz.
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10 min
Gnocchi alla romana
1h 15 min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min
Polenta
1h
Gnocchi di patate
1h 30 min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 min
Gnocchi con la "fioreta"
30 min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle alla barbabietola
30 min
Salsa bolzanina
15min
Spatzle agli spinaci
1h