Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane raffermo a dadini
- 200 g di latte intero tiepido
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g di speck a cubetti
- 2 uova
- 2 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- 50 g di farina tipo 0
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1000 g di acqua
- 1 mazzetto di erba cipollina fresca a pezzi
- brodo di carne q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Gnocchi alla romana
1h 15min
Passatelli
45 Min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min
Spatzle con salmone e zafferano
40min
Goulash di manzo con canederli al vapore
1h 40min
Canederli al formaggio
1h
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle alla barbabietola
30min
Spatzle agli spinaci
1h
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min